Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ)

Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ)

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) ονομάζονται ασθένειες οι οποίες μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω της ανθρώπινης σεξουαλικής συμπεριφοράς.

hpv

Πολλοί μικροοργανισμοί μπορούν να χαρακτηριστούν ως σεξουαλικώς μεταδιδόμενοι, με τους πιο κοινούς από αυτούς να είναι οι μικροοργανισμοί που ευθύνονται για την εμφάνιση γονόρροιας, μυκοπλάσματος, ουρεοπλάσματος, χλαμυδίων, έρπητα γεννητικών οργάνων, HPV και AIDS.

aids
Ανάλογα με τη νόσο, μερικά ΣΜΝ χωρίς θεραπεία μπορεί να οδηγήσουν σε υπογονιμότητα, χρόνιο πόνο και αδυναμία του ανοσοποιητικού συστήματος. Ο έγκαιρος εντοπισμός έχει ως αποτέλεσμα λιγότερες πιθανότητες μετάδοσης της ασθένειας και βελτίωση των αποτελεσμάτων της θεραπείας.
Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Μοριακή Διάγνωση ΣΜΝ

Πραγματοποιούμε μοριακή ανίχνευση του ιικού DNA με ταυτόχρονη τυποποίηση 37 τύπων(18 low risk και 19 high risk), γεγονός που δε μπορεί να πραγματοποιήσει η realtime pcr μεμονωμένα.

Στην διαγνωστική διαδικασία συμπεριλαμβάνουμε εσωτερικό ποιοτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχονται, σε κάθε δείγμα, όλα τα στάδια της διαδικασίας χρησιμοποιώντας τις προδιαγραφές που έχουν οριστεί από την Ευρωπαική ‘Ενωση.

Στην διαγνωστική διαδικασία συμπεριλαμβάνουμε εσωτερικό ποιοτικό έλεγχο

Με τη χρήση του θερμοκυκλοποιητή της εταιρείας QIAGEN, πραγματοποιείται θερμικός πολλαπλασιασμός γνωστής αλληλουχίας DNA.

Το συγκεκριμένο αντιδραστήριο που χρησιμοποιούμε παρουσιάζει υψηλή ευαισθησία και ειδικότητα (99.9%), καθώς, ανιχνεύει πολύ χαμηλό ιικό φορτίο ( έως και 50 ιικά αντίγραφα/δείγμα).

Πλεονεκτήματα Μοριακής Διάγνωσης ΣΜΝ

Ακρίβεια Αποτελεσμάτων

Ακρίβεια Αποτελεσμάτων

Έγκυρα αποτελέσματα
Μείωση του ποσοστού ανθρώπινου λάθους

Άμεση παράδοση αποτελεσμάτων

Άμεση παράδοση αποτελεσμάτων

Tαχεία επεξεργασία δειγμάτων
Χρόνος παράδοσης 3-5 εργάσιμες μέρες

Μεγαλύτερη διακριτική ικανότητα

Μεγαλύτερη διακριτική ικανότητα

Χρήση 2 σύγχρονων μοριακών τεχνικών, (pcr και υβριδιμού) για μεγαλύτερη αξιοπιστία σε αντίθεση με τη μέθοδο της αγαρόζης

Έγκαιρη ανίχνευση και τυποποίηση

Έγκαιρη ανίχνευση και τυποποίηση

Δυνατότητα τυποποίησης (αναγνώρισης) στελεχών ή υποτύπων
Έγκαιρη ανίχνευση ιικού γονιδιώματος πριν την εκδήλωση κυτταρικών λοιμώξεων

* Σημαντική σημείωση

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων δεν πρέπει να ερμηνεύονται αποσπασματικά έναντι των φυσιολογικών τιμών αναφοράς που θα βρείτε στην ανάλυσή σας. Στο εργαστήριο ΒΙΟΕΛΕΓΧΟΣ απαντάμε σε κάθε σας απορία σχετικά με τα αποτελέσματα των εξετάσεών σας και επικοινωνούμε με τον θεράποντά σας, εφόσον το επιθυμείτε, για την καλύτερη δυνατή ιατρική σας φροντίδα.

Το εξειδικευμένο μας προσωπικό βρίσκεται στη διάθεσή σας, για να σας παρέχει αναλυτικές οδηγίες πριν από κάθε εξέταση, καθώς και για περαιτέρω ανάλυση των αποτελεσμάτων σας.

Eπικοινωνία με τον ΒΙΟΕΛΕΓΧΟ

Τα διαγνωστικά εργαστήρια ΒΙΟΕΛΕΓΧΟΣ αξιοποιούν τις εξελίξεις στον τομέα της μοριακής επιστήμης, επενδύοντας σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, υπερσύγχρονο εξοπλισμό και προηγμένες μεθόδους για τη διεξαγωγή μοριακών εργαστηριακών εξετάσεων.