(HPV) Human papillomavirus

(HPV) Human papillomavirus

Ο HPV είναι ένας DNA ιός που μεταδίδεται κυρίως με τη σεξουαλική επαφή.
Ορισμένα στελέχη του ιού σχετίζονται με τη εμφάνιση καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

ios tou dytikou neilou

Η μοριακή μέθοδος διάγνωσης έχει το πλεονέκτημα της έγκαιρης ανίχνευσης του DNA του ιού πριν την εκδήλωση κυτταρικών λοιμώξεων, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου της μήτρας.

human papillomavirus

Μοριακή Διάγνωση HPV

Πραγματοποιούμε μοριακή ανίχνευση του ιικού DNA με ταυτόχρονη τυποποίηση 37 τύπων(18 low risk και 19 high risk), γεγονός που δε μπορεί να πραγματοποιήσει η realtime pcr μεμονωμένα.

Στην διαγνωστική διαδικασία συμπεριλαμβάνουμε εσωτερικό ποιοτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχονται, σε κάθε δείγμα, όλα τα στάδια της διαδικασίας χρησιμοποιώντας τις προδιαγραφές που έχουν οριστεί από την Ευρωπαική ‘Ενωση.

Στην διαγνωστική διαδικασία συμπεριλαμβάνουμε εσωτερικό ποιοτικό έλεγχο

Με τη χρήση του θερμοκυκλοποιητή της εταιρείας QIAGEN, πραγματοποιείται θερμικός πολλαπλασιασμός γνωστής αλληλουχίας DNA.

Το συγκεκριμένο αντιδραστήριο που χρησιμοποιούμε παρουσιάζει υψηλή ευαισθησία και ειδικότητα (99.9%), καθώς, ανιχνεύει πολύ χαμηλό ιικό φορτίο ( έως και 50 ιικά αντίγραφα/δείγμα).

Πλεονεκτήματα Μοριακής Διάγνωσης HPV

Ακρίβεια Αποτελεσμάτων

Ακρίβεια Αποτελεσμάτων

Έγκυρα αποτελέσματα
Μείωση του ποσοστού ανθρώπινου λάθους

Άμεση παράδοση αποτελεσμάτων

Άμεση παράδοση αποτελεσμάτων

Tαχεία επεξεργασία δειγμάτων
Χρόνος παράδοσης 3-5 εργάσιμες μέρες

Μεγαλύτερη διακριτική ικανότητα

Μεγαλύτερη διακριτική ικανότητα

Χρήση 2 σύγχρονων μοριακών τεχνικών, (pcr και υβριδιμού) για μεγαλύτερη αξιοπιστία σε αντίθεση με τη μέθοδο της αγαρόζης

Έγκαιρη ανίχνευση και τυποποίηση

Έγκαιρη ανίχνευση και τυποποίηση

Δυνατότητα τυποποίησης (αναγνώρισης) στελεχών ή υποτύπων
Έγκαιρη ανίχνευση ιικού γονιδιώματος πριν την εκδήλωση κυτταρικών λοιμώξεων

* Σημαντική σημείωση

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων δεν πρέπει να ερμηνεύονται αποσπασματικά έναντι των φυσιολογικών τιμών αναφοράς που θα βρείτε στην ανάλυσή σας. Στο εργαστήριο ΒΙΟΕΛΕΓΧΟΣ απαντάμε σε κάθε σας απορία σχετικά με τα αποτελέσματα των εξετάσεών σας και επικοινωνούμε με τον θεράποντά σας, εφόσον το επιθυμείτε, για την καλύτερη δυνατή ιατρική σας φροντίδα.

Το εξειδικευμένο μας προσωπικό βρίσκεται στη διάθεσή σας, για να σας παρέχει αναλυτικές οδηγίες πριν από κάθε εξέταση, καθώς και για περαιτέρω ανάλυση των αποτελεσμάτων σας.

Eπικοινωνία με τον ΒΙΟΕΛΕΓΧΟ

Τα διαγνωστικά εργαστήρια ΒΙΟΕΛΕΓΧΟΣ αξιοποιούν τις εξελίξεις στον τομέα της μοριακής επιστήμης, επενδύοντας σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, υπερσύγχρονο εξοπλισμό και προηγμένες μεθόδους για τη διεξαγωγή μοριακών εργαστηριακών εξετάσεων.