Ηπατίτιδα

Ηπατίτιδα

Ηπατίτιδα ορίζεται ως η φλεγμονή του ήπατος. Υπάρχουν πολλές αιτίες που μπορούν να οδηγήσουν σε φλεγμονή του ήπατος με μια από τις κυριότερες να είναι η ιογενής ηπατίτιδα.

hbv

Οι πιο επικίνδυνοι για τον ανθρώπινο οργανισμό ιοί είναι ο ιός της ηπατίτιδας Β (HBV) και ο ιός της ηπατίτιδας C (HCV).

hcv

Η μόλυνση από τον ιό προκαλεί οξεία ή χρόνια νόσο κατά την οποία εκδηλώνεται ηπατοκυτταρική καταστροφή, κίρρωση, ακόμη και καρκίνος του ήπατος.

real time pcr rotorgeneq

Οι κυριότερες οδοί μετάδοσης του ιού είναι η σεξουαλική, από τη μητέρα στο νεογνό και η μεταφορά μολυσμένου αίματος (μέσω μετάγγισης, κοινής χρήσης συριγγών κ.ά.).

qiagen
rotorgeneq

Η Ηπατίτιδα εμφανίζεται σε ανθρώπους με τα εξής χαρακτηριστικά:

Μοριακή Διάγνωση Ηπατίτιδας

Με τη μέθοδο της ποσοτικής ανάλυσης με τη χρήση της Real Time PCR RotorgeneQ
ios tou dytikou neilou

Στο εργαστήριο μας πραγματοποιείται απομόνωση του ιικού γονιδιώματος και στη συνέχεια εφαρμόζεται η μέθοδος της ποσοτικής ανάλυσης με τη χρήση της Real Time PCR RotorgeneQ της εταιρείας Qiagen για την ανίχνευση της παρουσίας του ιού της ηπατίτιδας.

ios tou dytikou neilou1

Το γενετικό γενετικό υλικό, όπως αυτό ανιχνεύεται με τη βοήθεια του RotorgeneQ αποτελεί εξαιρετικά ευαίσθητο δείκτη ενεργού πολλαπλασιασμού του ιού.

ios tou dytikou neilou2

Ο ακριβής προσδιορισμός του ιικού φορτίου που πραγματοποιούμε με την εφαρμογή ποσοτικής ανάλυσης PCR (Real Time PCR) είναι ο πλέον αξιόπιστος τρόπος παρακολούθησης της πορείας των ασθενών κατά τη χορήγηση της αντι-ιικής αγωγής.

hbv

Η υψηλή ευαισθησία του συγκεκριμένου θερμοκυκλοποιητή σε συνδυασμό με το εξαιρετικά υψηλής ειδικότητας και ευαισθησίας CE-IVD αντιδραστήριο που χρησιμοποιούμε επιτρέπει ακόμα και την διάγνωση των ατόμων που ανήκουν στην ομάδα των μη συμπτωματικών φορέων.

pcr (real time pcr)
* Σημαντική σημείωση

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων δεν πρέπει να ερμηνεύονται αποσπασματικά έναντι των φυσιολογικών τιμών αναφοράς που θα βρείτε στην ανάλυσή σας. Στο εργαστήριο ΒΙΟΕΛΕΓΧΟΣ απαντάμε σε κάθε σας απορία σχετικά με τα αποτελέσματα των εξετάσεών σας και επικοινωνούμε με τον θεράποντά σας, εφόσον το επιθυμείτε, για την καλύτερη δυνατή ιατρική σας φροντίδα.

Το εξειδικευμένο μας προσωπικό βρίσκεται στη διάθεσή σας, για να σας παρέχει αναλυτικές οδηγίες πριν από κάθε εξέταση, καθώς και για περαιτέρω ανάλυση των αποτελεσμάτων σας.

Eπικοινωνία με τον ΒΙΟΕΛΕΓΧΟ

Τα διαγνωστικά εργαστήρια ΒΙΟΕΛΕΓΧΟΣ αξιοποιούν τις εξελίξεις στον τομέα της μοριακής επιστήμης, επενδύοντας σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, υπερσύγχρονο εξοπλισμό και προηγμένες μεθόδους για τη διεξαγωγή μοριακών εργαστηριακών εξετάσεων.