Ιός του Δυτικού Νείλου

Ιός του Δυτικού Νείλου

Είναι ένας ιός που μεταδίδεται κυρίως με το τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού και μπορεί να προκαλέσει νόσο στον άνθρωπο όσο και σε ορισμένα ζώα, μετατρέποντας τους οργανισμούς αυτούς σε ξενιστές. 

Ο ιός δεν μεταδίδεται άμεσα από άτομο σε άτομο μέσω της συνήθους κοινωνικής, σεξουαλικής ή άλλης επαφής, καθώς ούτε με την επαφή του με άλλους ζωντανούς οργανισμούς.

ios tou dytikou neilou

Ο μοριακός έλεγχος για τον ιό του Δυτικού Νείλου πραγματοποιείται για την ταχεία ανίχνευση του ιού καθώς και ως βοηθητική εξέταση για τη διάγνωση της λοίμωξης από τον ιό.

ios tou dytikou neilou

Μοριακή Διάγνωση του Ιού του Δυτικού Νείλου

ios tou dytikou neilou

Χρησιμοποιώντας το θερμοκυκλοποιητή RotorgeneQ της εταιρείας QIAGEN, μια από τις πιο πρωτοποριακές, έγκυρες και αξιόπιστες στο χώρο της μοριακής βιολογίας.

ios tou dytikou neilou1

Η ευαισθησία της μεθόδου, σε συνδυασμό με τα πιστοποιημένα CE-IVD, υψηλής ειδικότητας αντιδραστήρια που χρησιμοποιούμε, ανέρχεται στο 99,9% γεγονός που την καθιστά την πιο αξιόπιστη μέθοδο μοριακής ανίχνευσης της νόσου.

ios tou dytikou neilou2

Η συγκεκριμένη μέθοδος ποιοτικής μοριακής διάγνωσης, μας δίνει τη δυνατότητα παράλληλης εφαρμογής της σε πολλά δείγματα, ταυτόχρονα, γεγονός που μας επιτρέπει την παράλληλη ανάλυση ενός θετικού και ενός αρνητικού μάρτυρα για ακόμη ασφαλέστερα αποτελέσματα.

ios tou dytikou neilou3

Με τον τρόπο αυτό προσφέρουμε άμεσα και ασφαλή αποτελέσματα χωρίς υποκειμενική και εσφαλμένη ερμηνεία εντός τεσσάρων εργάσιμων ημερών.

Μοριακή Διάγνωση του Ιού του Δυτικού Νείλου
* Σημαντική σημείωση

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων δεν πρέπει να ερμηνεύονται αποσπασματικά έναντι των φυσιολογικών τιμών αναφοράς που θα βρείτε στην ανάλυσή σας. Στο εργαστήριο ΒΙΟΕΛΕΓΧΟΣ απαντάμε σε κάθε σας απορία σχετικά με τα αποτελέσματα των εξετάσεών σας και επικοινωνούμε με τον θεράποντά σας, εφόσον το επιθυμείτε, για την καλύτερη δυνατή ιατρική σας φροντίδα.

Το εξειδικευμένο μας προσωπικό βρίσκεται στη διάθεσή σας, για να σας παρέχει αναλυτικές οδηγίες πριν από κάθε εξέταση, καθώς και για περαιτέρω ανάλυση των αποτελεσμάτων σας.

Eπικοινωνία με τον ΒΙΟΕΛΕΓΧΟ

Τα διαγνωστικά εργαστήρια ΒΙΟΕΛΕΓΧΟΣ αξιοποιούν τις εξελίξεις στον τομέα της μοριακής επιστήμης, επενδύοντας σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, υπερσύγχρονο εξοπλισμό και προηγμένες μεθόδους για τη διεξαγωγή μοριακών εργαστηριακών εξετάσεων.