Μοριακή Διάγνωση SARS-CoV-2, Iού Γρίπης Α και Β και Ιού RSV

Μοριακή Διάγνωση SARS-CoV-2, Iού Γρίπης Α και Β και Ιού RSV

Μοριακή εξέταση ταυτόχρονης ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2, του ιού γρίπης Α και Β και του ιού RSV

sars cov 2

Ο SARS-CoV-2 σχετίζεται με διάφορες κλινικές εκβάσεις, συμπεριλαμβανομένης της ασυμπτωματικής λοίμωξης, της ήπιας λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού, της βαριάς λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού, συμπεριλαμβανομένης της πνευμονίας και της αναπνευστικής ανεπάρκειας,

flu a

Η γρίπη Α (Flu A) είναι ο πιο συχνός τύπος ιού γρίπης στους ανθρώπους και είναι γενικά υπεύθυνη για τις επιδημίες της εποχικής γρίπης και δυνητικά για πανδημίες. Οι ιοί γρίπης Α μπορούν επίσης να μολύνουν ζώα όπως πουλιά, χοίρους και άλογα. Οι λοιμώξεις από τον ιό της γρίπης τύπου Β περιορίζονται γενικά στον άνθρωπο και αποτελούν λιγότερο συχνά αιτία επιδημιών.

rsv
Ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV), μέλος της οικογένειας των Pneumoviridae (πρώην Paramyxoviridae), αποτελείται από δύο στελέχη (υποομάδες Α και Β), είναι επίσης η αιτία μιας μεταδοτικής νόσου που επηρεάζει κυρίως βρέφη, ηλικιωμένους και όσους είναι ανοσοκατεσταλμένοι.
egkairi

Η έγκαιρη διάγνωση για τον εντοπισμό ασθενών που έχουν μολυνθεί από αυτούς τους ιούς μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για τον αποτελεσματικό έλεγχο, την κατάλληλη επιλογή θεραπείας και την πρόληψη των εκτεταμένων εξάρσεων.

sars cov 2
ios tou dytikou neilou

Χρησιμοποιώντας το αντιδραστήριο QIAamp Viral RNA mini Kit της εταιρείας QIAGEN, εκχυλίζεται ιικό RΝΑ από στοματοφαρυγγικό/ρινοφαρυγγικό δείγμα.

ios tou dytikou neilou1

Ακολουθεί ενίσχυση της περιοχής συγκεκριμένων γονιδίων των ιών InfluenzaA & B, RSV και SARS-COV2 με τη χρήση του CE-IVD 1COPYTM FLU-COVID Real Time PCR Detection Kit της εταιρίας 1DROP, το οποίο περιέχει ειδικούς εκκινητές και φθορίζοντες ιχνηθέτες.

ios tou dytikou neilou2

Πραγματοποιείται ανάλυση των προϊόντων της αντίδρασης από τον θερμοκυκλοποιητή Rotor-Gene®Q της εταιρείας QIAGEN.

thetikos martyras

Χρησιμοποιείται ένας θετικός μάρτυρας, ένας αρνητικός μάρτυρας καθώς και ένας ποιοτικός μάρτυρας, για να ελεγχθεί η ποιότητα της αντίδρασης και να επιβεβαιωθεί η ορθή λειτουργία της δοκιμασίας.

* Σημαντική σημείωση

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων δεν πρέπει να ερμηνεύονται αποσπασματικά έναντι των φυσιολογικών τιμών αναφοράς που θα βρείτε στην ανάλυσή σας. Στο εργαστήριο ΒΙΟΕΛΕΓΧΟΣ απαντάμε σε κάθε σας απορία σχετικά με τα αποτελέσματα των εξετάσεών σας και επικοινωνούμε με τον θεράποντά σας, εφόσον το επιθυμείτε, για την καλύτερη δυνατή ιατρική σας φροντίδα.

Το εξειδικευμένο μας προσωπικό βρίσκεται στη διάθεσή σας, για να σας παρέχει αναλυτικές οδηγίες πριν από κάθε εξέταση, καθώς και για περαιτέρω ανάλυση των αποτελεσμάτων σας.

Eπικοινωνία με τον ΒΙΟΕΛΕΓΧΟ

Τα διαγνωστικά εργαστήρια ΒΙΟΕΛΕΓΧΟΣ αξιοποιούν τις εξελίξεις στον τομέα της μοριακής επιστήμης, επενδύοντας σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, υπερσύγχρονο εξοπλισμό και προηγμένες μεθόδους για τη διεξαγωγή μοριακών εργαστηριακών εξετάσεων.